Lilahagymás lencsesaláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lencsét átválogatjuk, leöblítjük, feltesszük főni (én nem áztattam be, de lehet úgy is csinálni).
Ha felforrt, leöntjük az első levét és átöblítjük. (Így kevésbé fúj fel.) Az új főzővízbe a lencse mellé tesszük teatojásban a babérlevelet, a szegfűborsot és a szegfűszeget, és megsózzuk. Készre főzzük (vigyázzunk, hogy ne menjen szét).
Amíg a lencse fő, elkészítjük az öntetet: összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt, az ecetet, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
A lilahagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, és az öntetbe keverjük őket.
Ha a lencse megfőtt, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és összekeverjük az öntettel.
Néhány órára hűtőbe tesszük, ha lehűlt és az ízek összeértek kínálhatjuk.