Linzerkarika
Hozzávalók:
A tetejére:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A linzer tészta alapanyagait összegyúrom, vékonyra kinyújtom, és linzer kiszúróval kiszaggatom.
A felső ( lyukas közepű) lapot, tojással megkenem, és darált dióba vagy mandulába forgatom.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm.
Amikor kisültek, és kicsit kihűltek, párosával sárgabarack lekvárral összeragasztom.
Porcukorral megszórva tálalom.
A középső lyukakba, cukormázat/fondant is készíthetünk.
Melyet én az alábbi módon készítek:
A porcukrot a vízzel és a színezékkel kikevertem, pár pillanat alatt kicsit felmelegítettem, és a rózsák közepébe tettem.
Ezzel kicsit feldobható, az amúgy sima lekváros linzerkarika.