Lizbeth szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A tojást szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót és a robotgéppel habbá verjük apránként beledolgozva a cukrot is.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a mákot és a kókuszt összekeverjük.A fehérje habhoz szitáljuk és nagyon óvatosan beleforgatjuk egy fakanállal.
A tepsit (27×37 cm) sütőpapírral kibéleljük. A tészta felét beleöntjük és elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 10 perc alatt megsütjük benne a lapot. A második lappal is gy járunk el. Rácson hagyjuk őket kihűlni.
Addig elkészítjük a krémet.
A tojássárgáját a vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadunk kevés tejet, majd beletesszük a pudingot. Simára kikeverjük, majd hozzá öntjük a többi tejet is, és sűrű pépet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, közben gyakran megkeverjük.
A puha vajat porcukorral kihabosítjuk, hozzá kanalazzuk a kihűlt pudingot és kihabosítjuk, a végén belekeverjük a likőrt is.
A krémet kettő részre osztjuk és hűtőbe rakjuk dermedni.
A első lapot megkenjük forró kivi lekvárral, majd ráhelyezzük a fele krémet és elsimítjuk. (kivi lekvár helyett használhatunk más tetszés szerinti lekvárt is pl: narancs, barack…)
A babapiskótát narancs szörpben megmártjuk és ferdén szorosan egymás mellé állítjuk a krém tetején. A babapiskótás rétegre rákenjük a krém másik felét.
A második lap alját először lekenjük forró lekvárral, majd a sütemény tetejére fordítjuk. Muszáj lesúlyozni a tetejét mert különben nem lehet szépen szeletelni, és szétcsúszik a süti. Tehát tegyünk rá egy nagyobb tálcát és 2kg lisztet vagy cukrot, így tegyük a hűtőszekrénybe egy egész éjszakára.
Másnap elkészítjük a csokimázat vízgőz felett és leöntjük vele a sütit. hideg helyre tesszük, majd amikor megdermedt a csoki, forró késsel szeleteljük.
Tetszés szerint díszítjük.
Én most élő evőárvácskával a kiskertemből.
Jó étvágyat kívánok hozzá!