Low carb málnás clafoutis
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojást krémes fehérre keverjük az édesítővel. A málna kivételével hozzákeverjük a többi hozzávalót.
Egy jénait (vagy más hőálló edényt) kivajazunk (olajozunk), és belekanalazzuk a kakaós masszát.
A tetejére szórjuk a málnát.
Egy nagyobb tepsibe belehelyezzük a jénait, és a felééig megtöltjük vízzel. Ezért kell, hogy egyenletesen süljön a massza, és „ragacsos” brownie szerű maradjon az állaga.
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, és kellemesen krémes, pudingos maradjon az állaga.
Melegen, cukormentes vanília fagyival a legfinomabb.
Más gyümölccsel is bátran kipróbálhatjátok.
Tápanyagtartalom / adag: 152 kcal
zsír: 5g
szénhidrát: 17g
fehérje: 15g