Maci krémes szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
(A tepsi mérete: 20x36cm)
A tojásokat a porcukorral habosra kikeverjük. /elektromos géppel 10-12 perc/Utána hozzáadjuk a kávé port és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük.
A tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba) Amikor a tészta megsült és már csak langyos, lehúzzuk róla a sütőpapírt és vízszintesen félbe vágjuk.
A tojássárgáját a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel simára kikeverjük, majd addig főzzük, míg puding sűrűségű nem lesz. Félre tesszük és teljesen kihűtjük.
A puha margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a már KIHŰLT krémbe keverjük. Robotgéppel szépen összedolgozzuk.
A két piskótalapot összetöltjük a krémmel.
A csokoládét az olajjal, vízgőz felett megolvasztjuk (de készíthetjük mikróban, ennek a leírása alul található), és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Majd megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.
Hűtőben tároljuk. Tálalás előtt, meleg vízbe mártott éles késsel kockára vágjuk.
Csokimáz elkészítése mikróban:
Mikróban megolvasztjuk a kockára tördelt csokit, majd hozzá adjuk a 2 ek. étolajat, jól összekeverjük, és azonnal ráöntjük a sütemény tetejére.