Madártej
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjékből – 5 dkg cukorral,csipet sóval -kemény habot verünk.
A tejet felforraljuk, majd a habból (egy evőkanállal) galuskákat szaggatunk a tejbe.
Lassú tűzön főzzük, s ha félig már “megszilárdult”, óvatosan át fordítjuk.
Amikor kész,ki szedjük,és félretesszük.
A tojások sárgáját összekeverjük a maradék cukorral,vaníliás cukorral és egy kanál liszttel.
Néhány kanálnyi tej hozzáadásával fel hígítjuk ezt a keveréket, majd lassan belecsurgatjuk a tejbe.
Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik.
Ha besűrűsödött levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A habgaluskákat a tetejére halmozzuk.
Hidegen tálaljuk.
Ha igazi vaníliát használunk azt a tejbe tesszük mikor felforraljuk.