Főoldal / Desszertek / Madártej

Madártej

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madártej

Madártej

Hozzávalók:

  • 2 liter tej
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • liszt
  • vanília v vaníliás cukor
  • csipet só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

 

Elkészítés:

A tojásfehérjékből – 5 dkg cukorral,csipet sóval -kemény habot verünk.
A tejet felforraljuk, majd a habból (egy evőkanállal) galuskákat szaggatunk a tejbe.
Lassú tűzön főzzük, s ha félig már “megszilárdult”, óvatosan át fordítjuk.

Amikor kész,ki szedjük,és félretesszük.
A tojások sárgáját összekeverjük a maradék cukorral,vaníliás cukorral és egy kanál liszttel.

Néhány kanálnyi tej hozzáadásával fel hígítjuk ezt a keveréket, majd lassan belecsurgatjuk a tejbe.
Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik.
Ha besűrűsödött levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A habgaluskákat a tetejére halmozzuk.
Hidegen tálaljuk.

Ha igazi vaníliát használunk azt a tejbe tesszük mikor felforraljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére