Főoldal / Desszertek / Madártej II

Madártej II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madártej II

Madártej II

Hozzávalók:

  • 2 liter tej
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás 
  • 3 evőkanál liszt 
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 vaníliarúd
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjéket kemény habbá felverjük.

A tejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a felhasított vaníliarudat, a kikapart magjait és felforraljuk.

Ha a tej már enyhén forr, egy vizes evőkanál segítségével a kemény fehérjéből habgaluskákat szaggatunk bele. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan átfordítjuk őket. Majd ha megfőtt egy szűrőbe kiszedjük a galuskákat.

A tojássárgákat összekeverjük a cukorral és a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a forró tejbe. Álladó kevergetés mellett lassú tűzön besűrítjük.

A vaníliasodót egy hőálló tálba öntjük, ráhelyezzük a habfelhőket, majd hűtőbe tesszük.
Ha kihűlt, poharakba szedve hidegen kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:A madártej francia eredetű desszert, ami a meleg nyári napokon felfrissít.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére