Madártej II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjéket kemény habbá felverjük.
A tejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a felhasított vaníliarudat, a kikapart magjait és felforraljuk.
Ha a tej már enyhén forr, egy vizes evőkanál segítségével a kemény fehérjéből habgaluskákat szaggatunk bele. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan átfordítjuk őket. Majd ha megfőtt egy szűrőbe kiszedjük a galuskákat.
A tojássárgákat összekeverjük a cukorral és a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a forró tejbe. Álladó kevergetés mellett lassú tűzön besűrítjük.
A vaníliasodót egy hőálló tálba öntjük, ráhelyezzük a habfelhőket, majd hűtőbe tesszük.
Ha kihűlt, poharakba szedve hidegen kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:A madártej francia eredetű desszert, ami a meleg nyári napokon felfrissít.