Madártej kocka
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjét kicsi sóval keményre verjük, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (30×33 cm-es), majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (tűpróba).
A krémhez a tojássárgát elkeverjük a pudingporral és a vaníliás cukorral, apránként hozzáadjuk a tejet és simára keverjük, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A puha margarint a cukorral habosra keverjük és a kihűlt tojásos krémmel szép simára, habosra keverjük.
A tepsibe visszatesszük a piskótát, majd rákenjük a vaníliás krémet. A tetejére keményre vert tejszínhabot simítunk.
Díszítésként csokoládét csurgatunk rá , de akár forgácsként is a tetejére kerülhet.
Hűtőbe tesszük, pár órára, majd kockára vágva tálaljuk.