Főoldal / Szárnyas Ételek / Madrasi csirke curry

Madrasi csirke curry

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Madrasi csirke curry

Madrasi csirke curry

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 4 db apróra vagdalt vöröshagyma
  • 2 gerezd péppé zúzott fokhagyma
  • 3 evőkanál madraszi currypor (én 2 evőkanállal tettem, a harmadik mangós curry volt, de mindegy milyen, “sima” is jó)
  • 6 db lebőrözött csirkecomb
  • 50 dkg hámozott, apróra vagdalt paradicsom
  • Kevés csípőspaprika (én szárítottat használtam, hogy ne lecsósodjon el az íze) összevagdalva
  • 3 dl forróvíz
  • 2 dl tej, vagy tejszín
  • 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy vaslábasban felforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát.

Beletesszük a curryt, és addig pirítjuk, amíg a finom curryillat bejárja a házat (kb.2 perc).
Ekkor beletesszük a combokat,és kavargatva pirítjuk kb. 6 percig. (itt csalni kellett, mert kezdett leragadni, így kapott egy kortynyi előleget a vízből). Összességében úgy 8-10 perc a pirítás.

Ekkor hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, elkeverjük, és betesszük a sütőbe 180 fokra, 1 órára.

Egy óra múlva kivesszük, és lehet is tálalni.

Én rizst, curry-s pirított padlizsánt, Indiai vegyes salátát, és klasszikus uborka köretet készítettem mellé. Melyeknek a receptjeit szintén megtalálhatjátok itt a weboldalon, vagy a blogomon.

Tipp / megjegyzés:
Azt azért el kell mondani, hogy kókusztejet ír a recept, de csinálni lusta voltam, vásárolni nem voltunk, mert elromlott az autó, így meg több lett a szaftja. :)

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére