Főoldal / Desszertek / Mágnás diós pite

Mágnás diós pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mágnás diós pite

Mágnás diós pite

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 35 dkg puha ráma
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 5 tojás
  • 1/2  kis dobozos tejföl
  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • csipet szegfűszeg
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral.

A sütőporos lisztet, a rámát, 10 dkg porcukrot, a citrom héját, levét, 2 tojássárgáját, és a tejfölt összedolgozzuk.

A tészta 2/3 részét tepsi méretűre nyújtjuk és olajozott, lisztezett tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük lekvárral.

A 4 tojás fehérjét habbá verjük.

2 tojás sárgáját, a maradék cukorral, a dióval, a vaníliás cukorral, a fűszerekkel, a tejjel összekeverjük. A fehérjehabot hozzáadjuk a diókrémhez és a lekvárral megkent tésztára simítjuk.

A megmaradt tésztából rudakat sodrunk és a dióra rácsozzuk. A maradék tojást villával felverjük, és megkenjük a rácsokat vele.

Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

A kihűlt süteményt kocákra vágva tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Aki nem akarja rácsozni egybe ráteheti a tésztát, de így mutatósabb.A szegfűszegből mindig csak egy picit tegyünk a süteményekbe, mert nagyon intenzív az íze. A sütemények királynőjének is nevezik.

Mágnás diós pite 5.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére