Mágnás diós pite
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A sütőporos lisztet, a rámát, 10 dkg porcukrot, a citrom héját, levét, 2 tojássárgáját, és a tejfölt összedolgozzuk.
A tészta 2/3 részét tepsi méretűre nyújtjuk és olajozott, lisztezett tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük lekvárral.
A 4 tojás fehérjét habbá verjük.
2 tojás sárgáját, a maradék cukorral, a dióval, a vaníliás cukorral, a fűszerekkel, a tejjel összekeverjük. A fehérjehabot hozzáadjuk a diókrémhez és a lekvárral megkent tésztára simítjuk.
A megmaradt tésztából rudakat sodrunk és a dióra rácsozzuk. A maradék tojást villával felverjük, és megkenjük a rácsokat vele.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt süteményt kocákra vágva tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Aki nem akarja rácsozni egybe ráteheti a tésztát, de így mutatósabb.A szegfűszegből mindig csak egy picit tegyünk a süteményekbe, mert nagyon intenzív az íze. A sütemények királynőjének is nevezik.