Főoldal / Reform ételek / Magos ropogós

Magos ropogós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Magos ropogós

Magos ropogós

Hozzávalók:

  • 10 dkg magkeverék (szezámmag, lenmag, napraforgó mag, zabpehely, szeletelt mandula vegyesen)
  • 1 db tojás
  • 1 mk. só
  • 2 tk. bazsalikom-friss aprítva
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A finomra aprított bazsalikomot, és a sót belekeverjük a magkeverékbe.Hozzáadjuk a villával jól felvert tojást, és alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral leterített sütőlapra kis halmokat rakosgatunk egy virág kiszúró forma közepébe, majd lelapítjuk.

170 fokra előmelegített sütőben kb 7-9 perc alatt megsütjük.
Ebből az adagból kb. 9 db lesz.

Tipp / megjegyzés:
Természetesen a virág kiszúróba formázás elmaradhat, akkor a kis halmokat csak egyszerűen, kerekre lelapítjuk.

Magos ropogós 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére