Magyaros csillagtökragu
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csillagtököt megtisztítom, majd nem túl egyenletesre feldarabolom, és a vaj-olaj keverékén só nélkül pirosra sütöm.
Amikor elkészült, kiszedem a zsiradékból, és a helyére a kockázott hagyma kerül, őrölök rá színes borsot, és megsütöm, szintén só nélkül.
A két pirítási művelet között lebőrözöm és felszeletelem a paradicsomokat, és felkockázom a paprikákat.
(Azért döntöttem a lukullusz mellett, mert az kevéssé lédús. Ha másféle paradicsomot használnék, akkor kikaparnám a magházát -elegánsabban: velőjét-, és csak a húsát használnám, hogy ne ázzon el az étel.)
Amikor már szép színű és jó illatú a borsos hagyma, megszórom zúzott fokhagymával, alaposan átkeverem, ráteszem a fűszerpaprikát, újra átkeverem, majd hozzáadom a többi hozzávalót.Ízlés szerint sózom, összefőzöm.
A zöld-fűszereket úgy arányítom, hogy a rozmaring domináljon, a többi csak kicsit éreztesse magát.
Szép is, és finom is.
Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu