Magyaros legyező karaj
Hozzávalók:
A köret:
|
|
Elkészítés:
A karajt kb 1 centinként bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen alul kb 1,5 cm-t egyben hagyunk. A sót, a pirospaprikát, a borsot és a köményt egy tálkában elkeverjük és alaposan bedörzsöljük vele a karajt kívül és belül a szeletek között is. A fokhagymagerezdeket összezúzzuk és szintén bedörzsöljük vele a húst kívül-belül.
A kolbászt, a szalonnát, a hagymát és a paprikát felszeleteljük, majd a zsebeket tetszés szerint megtöltjük velük. Egy egy zsebbe sajtot is teszünk.
Betesszük egy hőálló sütőedénybe, alá öntjük a bort, behúzzuk a tálat egy nagyméretű sütőzacskóba, majd lyukat vágunk a gőznek, hogy távozni tudjon sütés közben. 160 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt lassan sütve a hús puha lesz és omlós. A végén a zacskót felvágjuk és 10 percig nélküle sütjük, így kívül szép piros lesz.
Burgonya vagy rizs körettel és tetszés szerinti salátával kínáljuk.