Főoldal / Sertés ételek / Magyaros legyező karaj

Magyaros legyező karaj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Magyaros legyező karaj

Magyaros legyező karaj

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg csontozott karaj
  • 1 szál kolbász
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (de lehet tv paprika is)
  • 5-6 szelet sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 csipet őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 1/2 dl száraz vörösbor

A köret:

  • Steak burgonya
  • Görög saláta
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajt kb 1 centinként bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen alul kb 1,5 cm-t egyben hagyunk. A sót, a pirospaprikát, a borsot és a köményt egy tálkában elkeverjük és alaposan bedörzsöljük vele a karajt kívül és belül a szeletek között is. A fokhagymagerezdeket összezúzzuk és szintén bedörzsöljük vele a húst kívül-belül.

A kolbászt, a szalonnát, a hagymát és a paprikát felszeleteljük, majd a zsebeket tetszés szerint megtöltjük velük. Egy egy zsebbe sajtot is teszünk.

Betesszük egy hőálló sütőedénybe, alá öntjük a bort, behúzzuk a tálat egy nagyméretű sütőzacskóba, majd lyukat vágunk a gőznek, hogy távozni tudjon sütés közben. 160 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt lassan sütve a hús puha lesz és omlós. A végén a zacskót felvágjuk és 10 percig nélküle sütjük, így kívül szép piros lesz.

Burgonya vagy rizs körettel és tetszés szerinti salátával kínáljuk.

Magyaros legyező karaj 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére