Magyaros rakott karaj
Hozzávalók:
Köret:
|
|
Elkészítés:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A serpenyőből kivéve egy hőálló tál (vagy tepsi) aljába helyezzük őket. A tetejüket megkenjük paradicsomszósszal vagy pizza szósszal.
A még forró serpenyőben pár pillanat alatt elősütjük a bacon szeleteket és a húsok tetejére sorakoztatjuk. A bacon tetejére a felkarikázott paradicsom következik majd a hagyma és a kolbász szeletek. Legfelülre a paprika kerül, majd sózzuk, borsozzuk a tetejét.
Lefedjük alufóliával és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 45-50 percre.
A sütési idő letelte után levesszük róla a fóliát, majd mindegyik rakott hús tetejére halmozunk a reszelt füstölt sajtból, amit borítsunk be a reszelt trappista sajttal. (a trappista sajt szebben olvad, így az kerüljön felülre)
200 fokon, grill fokozaton 10 perc alatt rá olvasztjuk-pirítjuk a sajtot.
Amíg a hús sül, elkészítjük a sült burgonyát.
Az elkészült magyaros rakott karajt a sült burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.