Mákhabos málnás táska
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
|
|
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverünk egy kis cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük és hagyjuk, hogy felfusson.
A tészta többi hozzávalóját bepakoljuk egy tálba (vagy a kenyérsütő üstjébe), hozzáadjuk a felfutott élesztőt és közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
A darált mákot a cukorral és a forró tejjel elkeverjük, amikor kihűlt, a kemény tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, kb. 3 mm vastagra, és 10×10 centis kockákra vágjuk. A tölteléket elosztjuk rajtuk. Mindegyik tésztakocka közepébe halmot teszünk belőle, majd belenyomkodjuk a málnaszemeket és a csücsköket összecsippentve kis batyukat készítünk.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket.
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokosra, amíg bemelegedik, hagyjuk kelni a mákos táskákat. (ez kb 20 perc)
A tetejüket lekenjük felvert tojással és a forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Nagyon finom, habkönnyű mákos táskák, gazdag töltelékkel.