Mákos-almás-túrós lepény
Hozzávalók:A tésztához:
A mákos töltelékhez:
A túrós töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, majd a hideg felkockázott vajat elmorzsoltjuk a lisztben, és hozzákeverjük a cukrot.
A tojás hozzáadásával tésztává összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 20x30cm-es formát (az oldalát is).
Hűtőszekrényben pihentetjük míg a töltelékek elkészülnek.
A mákos töltelékhez a tejet, a cukorral, a búzadarával és a darált mákkal folyamatos keveréssel felforraljuk. Hozzáadjuk a vajat, alaposan elkeverjük és félretesszük hűlni.
A túrós töltelékhez a túrót tojássárgával, a cukorral, s narancs levével és resztelt héjával krémesre keverjük. Beleforgatjuk az étkezési keményítőt.
A tojás fehérjéből habot verünk és a felkockázott almával váltakozva a masszába keverjük.
Összeállítás:
Az omlós tésztára öntjük a kihűlt mákos töltelék felét, elsimítjuk majd ráterítjük az összes túrós-almás tölteléket.
A maradék mákos masszával bepöttyözzük a túró tetejét.
Rászórjuk a vágott mogyorót és 180 fokra előmelegített sütőben kb 55 perc alatt megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a sütés idejét nem tartalmazza.