Mákos béles
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tészta lekenéshez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
(A tepsi mérete: 20x36cm)
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk, és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pihenni, míg a tölteléket elkészítjük.
A felolvasztott, de már nem meleg margarint összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot, a darált mákot, és a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojások felvert kemény habját beleforgatjuk.
A hűtőből kivett tésztát elfelezzük és egy lisztezett, sík felületen először az egyik cipót tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Majd betesszük a kivajazott lisztezett tepsibe és megkenjük lekvárral.
A megkent tésztára egyenletesen rásimítjuk a mákos tölteléket és befedjük a második kinyújtott tésztával.
A tetejét villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
A teljesen kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és szép egyforma kockákra felvágjuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/