Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mákos marcipános porhanyós kifli

Mákos marcipános porhanyós kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos marcipános porhanyós kifli

Mákos marcipános porhanyós kifli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 ek. cukor
  • 2 dkg élesztő
  • pici tej
  • 1 rúd vanília

A töltelékhez:

  • 25 dkg marcipán
  • 10 dkg darált mák
  • 2-3 ek mascarpone
  • 1 ek. étkezési keményítő
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Majd a tészta többi hozzávalójával együtt a mixer táljába tesszük, és összedolgozzuk. Annyi tejet kell csak hozzá adni, hogy formázható, jó állagú tésztát kapjunk. (Az élesztőt én nem futtattam fel, csak hozzámorzsoltam, de persze fel lehet futtatni). A tésztát letakarva 1 órát pihentetjük.

Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. A puha marcipánt kikeverjük a mascarponéval, hozzákeverjük a mákot és a keményítőt is, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.Könnyebb adagolni, ha kicsit dermedtebb. Cukor nem kell bele, a marcipán éppen elég édes. A keményítőt azért adjuk hozzá, hogy a töltelék ne jöjjön ki sütés közben.

A tésztát 4 részre osztjuk, majd lisztezett felületen egyenként, kör alakúra nyújtjuk. Cikkere vágjuk, majd mindegyikre halmozunk a töltelékből, és feltekerjük. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és hagyjuk még pihenni 20 percet. 180 fokra előmelegített sütőben halványra sütjük őket.

Még forrón megszórtjuk vaníliás porcukorral. Nagyon finom.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére