Mákos marcipános porhanyós kifli
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Majd a tészta többi hozzávalójával együtt a mixer táljába tesszük, és összedolgozzuk. Annyi tejet kell csak hozzá adni, hogy formázható, jó állagú tésztát kapjunk. (Az élesztőt én nem futtattam fel, csak hozzámorzsoltam, de persze fel lehet futtatni). A tésztát letakarva 1 órát pihentetjük.
Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. A puha marcipánt kikeverjük a mascarponéval, hozzákeverjük a mákot és a keményítőt is, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.Könnyebb adagolni, ha kicsit dermedtebb. Cukor nem kell bele, a marcipán éppen elég édes. A keményítőt azért adjuk hozzá, hogy a töltelék ne jöjjön ki sütés közben.
A tésztát 4 részre osztjuk, majd lisztezett felületen egyenként, kör alakúra nyújtjuk. Cikkere vágjuk, majd mindegyikre halmozunk a töltelékből, és feltekerjük. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és hagyjuk még pihenni 20 percet. 180 fokra előmelegített sütőben halványra sütjük őket.
Még forrón megszórtjuk vaníliás porcukorral. Nagyon finom.