Mákos-meggyes cukkini kocka gluténmentes
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cukkinit durvára reszeljük, majd kis ideg állni hagyjuk és alaposan kinyomkodjuk. A mákot ledaráljuk.
A tojást, a cukrot és a kókuszolajat kikeverjük, belekeverjük a reszelt citromhéjat is.
A lisztet összekeverjük a mákkal és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és belekeverjük a cukkinit is.
Egyenletesen összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt 24×24 cm-es sütőformába öntjük. Rászórjuk a magozott meggyet, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
paleo süteményliszt – búzaliszt helyettesítésére, összetétele:kókuszliszt, tápióka liszt, nyílgyökérliszt, konjak liszt
100g -ban 28 g szénhidrát.