Mákos meggyes koszorú
Hozzávalók:
A forma kikenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, és a puha vajjal habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és 1,5dl tejet. Alaposan összeforgatjuk. A masszát kétfelé vesszük. Az egyék részhez hozzáadjuk a darált mákot, és a maradék 0,5dl tejet. Jól összekeverjük
A koszorú formát kikenjük vajjal, és megszórjuk liszttel.
Váltakozva adagolunk bele 1 kanál fehér majd 1 kanál mákos tésztát, míg körbe nem érünk. Bőségesen megszórva rakunk rá a lecsepegtetett meggyből, majd a meggyet befedjük újabb adag tésztával. Ahol fehér volt oda mákos kerül, ahol mákos volt, oda fehér. Tetejére rászórjuk a maradék meggyet.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó felső sütéssel kb 40-45 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.