Mákos meggyes tekercs
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A töltelékhez, a cukorral összekeverjük a darált mákot, a reszelt citrom héjat ráöntjük a felforralt tejet, majd félrerakjuk hűlni.
A lisztet, a sütőport, a túrót, és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojást, a tejfölt és cipóvá gyúrjuk.
Az összeállított tésztát három részre osztjuk.
Az egyik tésztacipót, enyhén lisztezett munkafelületen kb 20×35 cm lapra nyújtjuk, az egyik tésztát, rákenjük a mákos töltelék harmadát, hosszanti oldal szélére meggyet sorakoztatunk. Feltekerjük mint a bejglit. A másik két cipót is hasonlóan készítjük el.
A három tekercset sütőpapírral bélelt tepsiben, 180fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 25-30 perc alatt megsütjük.