Mákos mézeskrémes
Hozzávalók:A mézes lapokhoz:
A mákos piskótához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
Mákos piskótához a tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat, végül a mákot. A tojásfehérjét habbá verjük, és felváltva a sütőporral elkevert liszttel lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb (30 x 20 cm) 180 fokon világos színűre sütjük.
A mézes lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát ketté vesszük, kinyújtjuk, és 2 lapban 180 fokon kb. 10 perc alatt világosbarna színűre megsütjük ugyanakkora méretű tepsiben, mint a mákos piskótát.
A krémhez a tojássárgáját habosra keverjük a puha vajjal. A pudingport a vízzel és a cukorral megfőzzük, majd amikor már csak langyos, a tojásos vajjal kikeverjük.
Egy kevés krémet félreteszünk a sütemény tetejére, a maradékot pedig kettő részre osztjuk.
Ha mindennel megvagyunk, összeállítjuk a süteményt. Alulra kerül a mézes lap, arra a krém fele, majd a mákos piskóta. Újra krém, majd mézes lap amire egy kevéske krémet kenünk. Ízlés szerint díszítjük majd egy éjszakára hideg helyre tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a mézes lap megpuhuljon.
Szeletelve kínáljuk.