Főoldal / Desszertek / Mákos szilvás lepény

Mákos szilvás lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos szilvás lepény

Mákos szilvás lepény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg margarin /vagy vaj/
  • 5 dkg cukor
  • pici só
  • reszelt citromhéj
  • 4 dkg élesztő, kevés tejben felfuttatva

A tetejére:

  • 15 dkg darált mák
  • cukor (ízlés szerint)
  • szilva
  • fahéj
  • szeletelt mandula
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A mákot elkeverjük a cukorral, majd tészta tetejére szórjuk. Megpakoljuk a kimagozott, fahéjjal ízesített szilvával és meghintjük szeletelt mandulával.

Kb. 20 perc alatt újra kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben, kb.30-35 percig sütjük.

HA kihűlt, kockákra vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mákos szilvás lepény 4.00/5 (2 értékelés)

Békefi Zsuzsi (11 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére