Főoldal / Desszertek / Mákos vagy diós süti

Mákos vagy diós süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mákos vagy diós süti

Mákos vagy diós süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • kevés tej (2-3 ek)
  • 2 ek. kakaópor

A töltelékhez:

  • 4 tojás fehérje
  • 40 dkg darált mák vagy dió
  • 3-4 dl tej
  • 20 dkg porcukor

A vaníliás krémhez:

  • 2 cs. vanília pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg puha margarin
  • 3 ek. cukor

A tetejére:

  • hulala tejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Az egyik részbe 2 ek kakaóport gyúrunk.

Egy 20 x 30 cm tepsit sütőpapírral kibélelünk. A fehér tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk. A kakaós tésztából 8-10 hengert sodrunk kb 20 cm.

Elkészítjük a diós vagy mákos tölteléket: 40 dkg mákot vagy diót 3-4 dl tejben 20 dkg porcukorral megfőzünk.Majd  hozzákeverjük a 4 tojás kemény habját. A tölteléket a sárga lapra simítjuk, és kihűtjük.

A barna hengereket a krémre tesszük keresztben, olyan távolságra, hogy szeleteléskor minden szeletbe 2 henger kerüljön.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A pudingport a tejben sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A puha margarint kikeverjük a cukorral és apránként a pudinghoz adjuk. A vaníliás krémet a megsült és kihűlt süteményre kenjük.

A tejszínt felverjük habnak, és a krém tetejére simítjuk.

A tetejét ízlés ízlés szerint díszíthetjük csoki forgáccsal, csoki darával, vagy színes cukor darával.

Tipp / megjegyzés:
Mákkal, és dióval is finom. Ezt a receptet a cukrász rokonomtól kaptam.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére