Mákos vagy diós süti
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A vaníliás krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Az egyik részbe 2 ek kakaóport gyúrunk.
Egy 20 x 30 cm tepsit sütőpapírral kibélelünk. A fehér tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tepsibe simítjuk. A kakaós tésztából 8-10 hengert sodrunk kb 20 cm.
Elkészítjük a diós vagy mákos tölteléket: 40 dkg mákot vagy diót 3-4 dl tejben 20 dkg porcukorral megfőzünk.Majd hozzákeverjük a 4 tojás kemény habját. A tölteléket a sárga lapra simítjuk, és kihűtjük.
A barna hengereket a krémre tesszük keresztben, olyan távolságra, hogy szeleteléskor minden szeletbe 2 henger kerüljön.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A pudingport a tejben sűrűre főzzük, majd lehűtjük. A puha margarint kikeverjük a cukorral és apránként a pudinghoz adjuk. A vaníliás krémet a megsült és kihűlt süteményre kenjük.
A tejszínt felverjük habnak, és a krém tetejére simítjuk.
A tetejét ízlés ízlés szerint díszíthetjük csoki forgáccsal, csoki darával, vagy színes cukor darával.
Tipp / megjegyzés:
Mákkal, és dióval is finom. Ezt a receptet a cukrász rokonomtól kaptam.
Beküldő: Maja