Málnás kosárka
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A kosárkák átmérője felül: 8,5 cm, alul: 3,5 cm
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd bele tesszük a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat. Tésztává összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
Míg a tészta pihen a hűtőben, addig elkészítjük a krémet: A tojássárgákat a cukorral, a vanília aromával és a liszttel simára kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és alacsony hőfokon folytonos keveréssel besűrítjük. Ha már besűrűsödött félre tesszük hűlni, időnként megkeverve.
A tésztából dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk. (Én az ujjaimat kicsit beliszteztem, mikor belenyomkodtam a tésztát) Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük. (Könnyedén kijön a sütőformából)
A kisült tészta kosárkákat a kihűlt krémmel megtöltjük. A krém tetejére pedig ráhelyezzük a málna darabkákat. Hűtőben tároljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/