Főoldal / Desszertek / Málnás kosárka

Málnás kosárka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás kosárka

Málnás kosárka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • 2 tk. vanília aroma

A tetejére:

  • kb. 25-30 dkg málna
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kosárkák átmérője felül: 8,5 cm, alul: 3,5 cm

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd bele tesszük a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat. Tésztává összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.

Míg a tészta pihen a hűtőben, addig elkészítjük a krémet: A tojássárgákat a cukorral, a vanília aromával és a liszttel simára kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és alacsony hőfokon folytonos keveréssel besűrítjük. Ha már besűrűsödött félre tesszük hűlni, időnként megkeverve.

A tésztából dió nagyságú golyókat formálunk a tenyerünkkel, majd a sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk. (Én az ujjaimat kicsit beliszteztem, mikor belenyomkodtam a tésztát) Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük. (Könnyedén kijön a sütőformából)

A kisült tészta kosárkákat a kihűlt krémmel megtöltjük. A krém tetejére pedig ráhelyezzük a málna darabkákat. Hűtőben tároljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére