Főoldal / Desszertek / Málnás tiramisu

Málnás tiramisu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás tiramisu

Málnás tiramisu 1

Hozzávalók:

  • 1 bögre víz
  • 3 kanál kakaó
  • 2,5 bögre liszt
  • 1 pohár cukor
  • 2 kanál szódabikarbóna
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 2 egész tojás
  • 20 deka margarin
  • 1 tábla étcsoki apróra vagdosva
  • 1 narancs leve és összevagdalt húsa

A krémhez:

  • 1 doboz mascarpone
  • 2 deci tejszín habbá verve
  • 1 deci rumos feketekávé
  • 20 deka málna
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vizet a kakaóporral, és a margarinnal felforraljuk.Levesszük a tűzről.

Amikor kihűlt, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egynemű masszává keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. ( A tepsi mérete 24X22 cm.)

Amikor kihűlt a csokoládés piskóta, hosszában ketté vágjuk.

A  tejszínt habbá felverjük, majd összekeverjük a mascarpone-val.

A lapokat rumos feketével meglocsoljuk.

A krém felét rásimítjuk az alsó lapra, a másik lapot a krémre tesszük.

A tetejét bevonjuk a maradék tejszínes krémmel, és málnaszemekkel díszítjük.

Díszíthetjük reszelt csokoládéval is.

A kész málnás tiramisut pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Én friss hiányában most mirelit málnát használtam, de ebben az esetben a málnát csak tálalás előtt tesszük a sütemény tetejére.

 

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére