Málnás túróhab
Hozzávalók:
A málnás réteghez:
|
|
Elkészítés:
A túrót, a porcukrot a vaníliás cukort és a citromhéjat alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és krémesre kikeverjük.
A zselatint feloldjuk a forróvízben és a túrós krémbe keverjük.
A tejszínt habbá felverjük és a túrós krémbe forgatjuk.
A málnát pici vízzel és a cukorral egy lábosban pár perc alatt összemelegítjük (villával szétnyomkodjuk közben hogy a szemek szétessenek). Mikor már meleg de még nem forró, beleszórjuk a zselatint, addig keverjük amíg feloldódik és lehúzzuk a tűzről. (Nem szabad felforralni!)
A málnás szószt a túrókrémmel váltakozva poharakba rétegezzük. A tetejét egy kanálka nyelével kicsit megkeverhetjük, hogy szép márványos legyen. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és alaposan lehűljön.