Mandulás holdacska
Hozzávalók:
A máz hozzávalói:
Csokis hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán késfok vastagságúra kinyújtjuk
Félhold alakúra kiszaggatjuk.
Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk a holdakat, majd 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük őket.
Ha kihűltek, bevonjuk őket csokoládés vagy kókuszos mázzal.
A csokoládét a margarinnal és az étolajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, majd megmártjuk benne a kihűlt mandulás holdakat. a csokoládé után tetszés szerint kókuszba is forgathatjuk.
A citromos cukormáz hozzávalóit habosra kikeverjük, és megmártjuk benne a még “pucéran” maradt holdakat.
Ha megszáradt a máz, a süteményeket pléhdobozban tároljuk, így sokáig eláll.