Főoldal / Desszertek / Mandulás kocka

Mandulás kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mandulás kocka

Mandulás kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só

A mandula töltelékhez:

  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál méz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 20 dkg vágott mandula
  • 20 dkg szeletelt mandula
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba helyezzük,és gyorsan összegyúrjuk.

Tekerjük be a tésztát fóliával, és tegyük a hűtőbe egy órára.

Közben elkészítjük  a mandulás tölteléket.

Egy nagy serpenyőben, forraljuk fel a vizet  a mézzel, vajjal, cukorral és egy csipet sóval. Addig főzzük a hozzávalókat,míg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a mandulát, mind a vágottat,mind a szeleteltet, és alaposan keverjük össze, amíg a mandulaszeleteket teljesen be nem fedi szirup. Tegyük félre kihűlni.

Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és nyújtsuk ki akkora méretűre amekkora a tepsink.  A tésztát szurkáljuk meg villával, majd 180fokos sütőben süssük 10-15 percig amíg a tészta sárgás színű nem lesz.

Vegyük ki a sütőből,és hagyjuk pár percig langyosra hűlni.

A mandulás tölteléket oszlassuk el egyenletesen a tészta tetején, egy kanállal óvatosan lenyomkodva.

Tegyük vissza a 180 fokos sütőbe, és süssük még 20-30percig.

A kihűlt süteményt díszíthetjük olvasztott csokoládéval.

Kockákra vágva tálaljuk.

Mandulás kocka 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére