Mandulás kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A mandula töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba helyezzük,és gyorsan összegyúrjuk.
Tekerjük be a tésztát fóliával, és tegyük a hűtőbe egy órára.
Közben elkészítjük a mandulás tölteléket.
Egy nagy serpenyőben, forraljuk fel a vizet a mézzel, vajjal, cukorral és egy csipet sóval. Addig főzzük a hozzávalókat,míg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a mandulát, mind a vágottat,mind a szeleteltet, és alaposan keverjük össze, amíg a mandulaszeleteket teljesen be nem fedi szirup. Tegyük félre kihűlni.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és nyújtsuk ki akkora méretűre amekkora a tepsink. A tésztát szurkáljuk meg villával, majd 180fokos sütőben süssük 10-15 percig amíg a tészta sárgás színű nem lesz.
Vegyük ki a sütőből,és hagyjuk pár percig langyosra hűlni.
A mandulás tölteléket oszlassuk el egyenletesen a tészta tetején, egy kanállal óvatosan lenyomkodva.
Tegyük vissza a 180 fokos sütőbe, és süssük még 20-30percig.
A kihűlt süteményt díszíthetjük olvasztott csokoládéval.
Kockákra vágva tálaljuk.