Főoldal / Reggelik / Mangalica tepertő

Mangalica tepertő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mangalica tepertő

Mangalica tepertő

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1dl víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát 2-3 cm-es darabokra vágom, beteszem egy zománclábasba, öntök rá egy kevés vizet, beledobom a fokhagymát, és lassú tűzön elkezdem sütni. Időnként megkeverem.

A sütést nem szabad siettetni, mert akkor megég, és mérgező anyagok is keletkezhetnek.

Amikor, már szépen megsült a tepertő, félreteszem, hogy hűljön.

Később leszűröm.

A zsírt, mikor már lehűlt hűtőbe teszem.

A tepertő pedig kenyérrel, lilahagymával, paprikával, paradicsommal fogyasztható.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére