Marcipános muffin
Hozzávalók:A tésztához:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A marcipánt 10 percre hűtőbe tesszük, hogy picit megkeményedjen, majd lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú oldalán.
A puha vajat a cukrot és a keserű mandula aromát habosra keverjük.
Hozzákeverjük a tojásokat majd a reszelt marcipánt és citromhéjat.
A lisztet, a sütőport és a sót összevegyítjük, és lassú fokozaton a macipános keverékbe dolgozzuk.
A végén jöhet bele a tej. Elkeverjük majd szétosztjuk a muffin mélyedéseiben.
A muffinokat 25 perc alatt megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a mázat.
A fehér csokit apróra tördelve gőz felett felolvasztjuk a vajjal és tejszínnel.
Ha egyneművé olvadt levesszük a tűzről, és pár percenként megkevergetve langyosra hűtjük, majd mélyhűtőbe tesszük 10 percre, hogy sűrűre dermedjen.
A mázat robotgéppel átkeverjük, majd elosztjuk a kihűlt muffinok tetején.
A tetejét díszíthetjük pirított szeletelt mandulával, reszelt csokoládéval vagy koktélcseresznyével.
Elkészíthető tepsiben, süteményszelet formájában is.