Főoldal / Levesek / Marhahúsleves

Marhahúsleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Marhahúsleves

Marhahúsleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús
  • 40 dkg ritka csont
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db hagyma
  • fél zellergyökér
  • 1db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 szelet karalábé
  • 2 db krumpli
  • petrezselyem és zeller zöldje
  • 10 szem fekete bors
  • só, ételízesítő

Levesbetétnek:

  • Grízgaluska vagy tészta
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst és a csontot, kb. 4 l hideg vízben felteszem főni lassú tűzön épp csak forrjon.

A habot a tetejéről szűrővel leszedegetem.

Mikor már nem habzik, beállítom úgy a tüzet, hogy a leves épp csak gyöngyözzön. Fedőt nem teszek rá, végig fedő nélkül főzöm.

Beleteszem a hozzávalókat és kb. 1 órát főzöm(míg a hús megfő) .

Kikapcsolom a tűzhelyet, kiszedem a húst és a zöldségeket, a levest még hagyom egy kicsit hogy ülepedjen és azután leszűröm .

A levestésztát külön kifőzöm.

A levest, főtt zöldségekkel tésztával és a főtt hússal tálalom.

Tetejére friss petrezselyemzöldet szórok.

Marhahúsleves 5.00/5 (1 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére