Elmentem!Marhahúsleves
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús
- 40 dkg ritka csont
- 4 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db hagyma
- fél zellergyökér
- 1db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 szelet karalábé
- 2 db krumpli
- petrezselyem és zeller zöldje
- 10 szem fekete bors
- só, ételízesítő
Levesbetétnek:
|
Elkészítési idő: |
1óra 30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A húst és a csontot, kb. 4 l hideg vízben felteszem főni lassú tűzön épp csak forrjon.
A habot a tetejéről szűrővel leszedegetem.
Mikor már nem habzik, beállítom úgy a tüzet, hogy a leves épp csak gyöngyözzön. Fedőt nem teszek rá, végig fedő nélkül főzöm.
Beleteszem a hozzávalókat és kb. 1 órát főzöm(míg a hús megfő) .
Kikapcsolom a tűzhelyet, kiszedem a húst és a zöldségeket, a levest még hagyom egy kicsit hogy ülepedjen és azután leszűröm .
A levestésztát külön kifőzöm.
A levest, főtt zöldségekkel tésztával és a főtt hússal tálalom.
Tetejére friss petrezselyemzöldet szórok.
Marhahúsleves 5.00/5 (1 értékelés)
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.