Marharagu vörösborral
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A marhalapockát felkockázzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a zellert vastagabb szeletekre felszeleteljük.
Az olajat egy nagyobb lábosban felhevítjük. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd több tételben az olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
A felaprított vöröshagymát a sárgarépa és zellerkarikákkal együtt a lábasba tesszük, és kevés olajon kb. 3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet és a rozmaringot, majd további 1-2 percig pirítjuk, amíg jó illata lesz.
Hozzáöntjük a bort, majd visszatesszük bele a pirult húskockákat is. sózzuk, borsozzuk, ha szeretjük, hozzáadjuk a chilit is.
Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és pürét, felöntjük a marhahúslevessel, majd közepes lángon felforraljuk.
Ha felforrt, takarék lángon fedővel lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul (kb 2 óra). Ezt elvégezhetjük egy hőálló edényben vagy cserépedényben a sütőben is.
Ízlés szerint főtt burgonyával, galuskával vagy tésztával tálaljuk.