Marokkói zsidó csirkepörkölt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon mindkét oldalán megpirítjuk az előzőleg megmosott és szárazra törölt csirkecomb darabokat. Miután szép pirosak lesznek átrakjuk egy edénybe, ami nem engedi, hogy kihűljenek.
a visszamaradt zsiradékban sárgára pirítjuk a zúzott fokhagymát.(vigyázzunk, hogy már ne legyen forró a serpenyő, és ne égessük meg a hagymát, mert akkor keserű lesz)
Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a római köményt, a kurkumát, a sót, a borsot és az olajbogyót. Lefedjük, és rövid idő alatt összeforraljuk.
Beletesszük a megpirított csirkecombokat, öntünk hozzá kb. fél bögre vizet, és lefedve készre főzzük az ételt. (Én ilyenkor mindig forró vizet szoktam, hogy ne hűtse le az ételt)
Köretként barna rizst készítettünk mellé, de tetszés szerint nokedlivel, tésztával,vagy akár bulgurral is tálalható.
Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu