Márványos epres szelet
Hozzávalók:
A krémhez:
Máz a tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral kb.20 percig keverjük, hogy sűrű és habos legyen. Óvatosan belekeverjük a sütőporos, keményítős lisztet.
Közepes méretű sütőpapiros tepsibe öntjük. a felét, a másik felébe keverjük a kakaóport és kanalanként a sárga tésztára tesszük.180fokon 20-25 percig sütjük.(tűpróba)
Amikor kihűlt kettévágjuk.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük.
A porcukorból és a margarinból krémet keverünk, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Megtöltjük a süteményt.
Az alsó lapra rákenjük a krém felét. Az epret apróra szeleteljük, és belenyomkodjuk a krémbe, majd rásimítjuk a maradék krémet, és lezárjuk a felső lappal.
A máz hozzávalóit gőz felett besűrítjük, és a tészta tetejére simítjuk.