Mascarpone-s barackos pite
Hozzávalók:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a tojás sárgáját majd a tejet és a citrom reszelt héját.
A lisztet sütőporral elkeverjük, majd a margarinos keverékhez szitáljuk.
Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje felvert habját,és tortaformába vagy tepsibe simítjuk a tésztát.
A mascarponét elkeverjük 1 evőkanál porcukorral és a tészta tetejére kis halmokat teszünk belőle,majd megszórjuk a sütemény tetejét őszibarack szeletekkel/kockákkal,fahéjas cukorral megszórjuk,sütőbe téve készre sütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve, a sütő alsó részén sütve)
Légkeveréses: kb. 180°C
Gáz: kb. 4. fokozat
Sütési idő: kb. 20-30 perc (tűpróbáig sütjük)
Porcukorral meghintve tálaljuk.