Főoldal / Desszertek / Mascarponés mákos kocka

Mascarponés mákos kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mascarponés mákos kocka

mascarpones-makos-kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 6 db tojás (nagyobb méretű)
  • 15 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 narancs reszelt héja
  • fél cs. sütőpor

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 5 ek. tejföl
  • 2 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor

A tetejére:

  • porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20×36 cm)

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Majd belekeverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancs héját.

A szobahőmérsékletű margarint az 5 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját.

A tojások fehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá felverjük. A hab negyedét a margarinos krémbe keverjük, majd a maradék habot a lisztes keverékbe forgatjuk. Végül a lisztes habos keveréket jól összekeverjük a margarinos habos keverékkel.

A tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük (Tűpróba)

Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a tejföllel és a kétféle cukorral simára kikeverjük.

A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen két lapba elvágjuk. Az alsó lapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd befedjük a második lappal.
Hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt porcukorral meghintjük és kockákra vágva kínáljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/

Mentés

Mascarponés mákos kocka 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére