Mascarponés mákos kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20×36 cm)
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Majd belekeverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancs héját.
A szobahőmérsékletű margarint az 5 dkg porcukorral habosra kikeverjük, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját.
A tojások fehérjét a 10 dkg porcukorral kemény habbá felverjük. A hab negyedét a margarinos krémbe keverjük, majd a maradék habot a lisztes keverékbe forgatjuk. Végül a lisztes habos keveréket jól összekeverjük a margarinos habos keverékkel.
A tésztamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük (Tűpróba)
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a tejföllel és a kétféle cukorral simára kikeverjük.
A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen két lapba elvágjuk. Az alsó lapot egyenletesen megkenjük a krémmel, majd befedjük a második lappal.
Hűtőben tároljuk, majd tálalás előtt porcukorral meghintjük és kockákra vágva kínáljuk.
http://tundikonyha.blogspot.hu/