Mascarpones meggykrémes pite
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét, egy 24×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk.
170 fokra melegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
Míg sül elkészítjük a krémet.
A krém hozzávalóit a meggy kivételével kemény habbá verjük. A végén bele forgatjuk a meggy szemeket.
A tepsit kivesszük a sütőből, a krémet rátesszük és elsimítjuk.
A maradék tésztát kinyújtjuk és derelye vágóval csíkokat vágunk belőle. Berácsozzuk vele a sütemény tetejét.
Visszatesszük a sütőbe, és még 25 -30 percig sütjük.
Amikor kihűlt felszeleteljük, a tetejét enyhén meghinthetjük porcukorral.
Csodálatos íze van, így hogy a krém egy részét beszívja a tészta.
Jó étvágyat kívánok hozzá!