Főoldal / Desszertek / Mascarpones meggykrémes pite

Mascarpones meggykrémes pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mascarpones meggykrémes pite

Mascarpones meggykrémes pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4,5 dl habtejszín
  • 60 g vaníliás pudingpor 
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 4 ek. porcukor
  • 30 dkg magozott meggy
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2/3 részét, egy 24×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk.
170 fokra melegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.

Míg sül elkészítjük a krémet.
A krém hozzávalóit a meggy kivételével kemény habbá verjük. A végén bele forgatjuk a meggy szemeket.
A tepsit kivesszük a sütőből, a krémet rátesszük és elsimítjuk.

A maradék tésztát kinyújtjuk és derelye vágóval csíkokat vágunk belőle. Berácsozzuk vele a sütemény tetejét.
Visszatesszük a sütőbe, és még 25 -30 percig sütjük.

Amikor kihűlt felszeleteljük, a tetejét enyhén meghinthetjük porcukorral.

Csodálatos íze van, így hogy a krém egy részét beszívja a tészta.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Mascarpones meggykrémes pite 4.50/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére