Mascarponés túrókrémes táska vörös áfonyával
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az aszalt vörös áfonyát előre beáztatjuk, felöntjük forróvízzel és 1-2 órát állni hagyjuk.
A langyos tejben elkeverünk egy kis cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük és hagyjuk, hogy felfusson.
A tészta többi hozzávalóját bepakoljuk egy tálba (vagy a kenyérsütő üstjébe), hozzáadjuk a felfutott élesztőt és közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.
Elkészítjük a túrókrémet. A túrót, a mascarponét, a porcukrot és a tojások sárgáját krémesre keverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a citrom reszelt héját és levét, és a vanília rúd kikapart magjait. Elkeverjük és állni hagyjuk.
Amikor a tészta megkelt, akkor a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, lazán elkeverjük a túrós krémmel, majd beleforgatjuk a lecsöpögtetett vörös áfonyát.
A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk és 10×10 centis kockákra vágjuk. Minden kocka közepére tölteléket halmozunk, majd a csücsköket összecsippentve batyukat készítünk belőlük.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket és kelni hagyjuk amíg a sütő 180 fokra bemelegedik. (kb. 20perc) A megkelt batyuk tetejét lekenjük felvert tojással és a forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Isteni, krémes, remegős a töltelék, én pont így szeretem, a vaníliától, a vörös áfonyától pedig isteni íze, zamata lett.