Főoldal / Kelt tészták / Mascarponés túrókrémes táska vörös áfonyával

Mascarponés túrókrémes táska vörös áfonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mascarponés túrókrémes táska vörös áfonyával

Mascarponés túrókrémes táska vörösáfonyával

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 dl tejszín (nem főző)
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 tojás sárgája
  • pici só
  • kb. 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj olvasztva
  • 2,5 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 40 dkg túró
  • 10 dkg mascarpone
  • 8 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • 1-2 ek. citromlé
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 2 ek. búzadara
  • 2 tojás sárgája
  • 2 tojásfehérje habbá verve
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya

A kenéshez:

  •  tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az aszalt vörös áfonyát előre beáztatjuk, felöntjük forróvízzel és 1-2 órát állni hagyjuk.

A langyos tejben elkeverünk egy kis cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük és hagyjuk, hogy felfusson.

A tészta többi hozzávalóját bepakoljuk egy tálba (vagy a kenyérsütő üstjébe), hozzáadjuk a felfutott élesztőt és közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

Elkészítjük a túrókrémet. A túrót, a mascarponét, a porcukrot és a tojások sárgáját krémesre keverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a citrom reszelt héját és levét, és a vanília rúd kikapart magjait. Elkeverjük és állni hagyjuk.

Amikor a tészta megkelt, akkor a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, lazán elkeverjük a túrós krémmel, majd beleforgatjuk a lecsöpögtetett vörös áfonyát.

A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk és 10×10 centis kockákra vágjuk. Minden kocka közepére tölteléket halmozunk, majd a csücsköket összecsippentve batyukat készítünk belőlük.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket és kelni hagyjuk amíg a sütő 180 fokra bemelegedik. (kb. 20perc) A megkelt batyuk tetejét lekenjük felvert tojással és a forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Isteni, krémes, remegős a töltelék, én pont így szeretem, a vaníliától, a vörös áfonyától pedig isteni íze, zamata lett.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére