Főoldal / Egytálételek / Mátrai borzas virsli

Mátrai borzas virsli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mátrai borzas virsli

Mátrai borzas virsli

Hozzávalók:

  • 10-15 db virsli
  • 3 krumpli reszelve
  • 2-3 tojás
  • 4-5 ek. liszt
  • só,bors
  • 2 gerezd fokhagyma

A sütéshez:

  • olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, lereszeljük. (tetszés szerint a kicsi vagy a nagy lyukú reszelőn) A reszelt krumplit elkeverjük a tojásokkal, a liszttel, majd belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A liszt és a tojás mennyisége attól függ, hogy mekkora a krumpli. Nem túl sűrű és nem túl híg masszát kell, hogy kapjunk.

A virsliket meghempergetjük a lisztben, majd a krumplis keverékbe mártjuk, és forró olajban kisütjük.

Kicsit nehézkes, mert a massza nem nagyon akar rajta maradni, de azért ügyeskedve megoldható.

Tejföllel, reszelt sajttal isteni. Egy finom salátával nagyon kiadós ebéd vagy vacsora.

Tipp / megjegyzés:
A mátrai borzas húst szeretjük, de nem sűrűn készítem.Ilyen módon készítve a virslit kicsit felturbózhatjuk, nálunk nagyon bejött. Tudom, sokan nem szeretik a virslit, de Norvégéiban ez olyan, mint egy nemzeti eledel, bármilyen ünnep van, akkor biztos, hogy virsli van. A család meg szereti, szóval többször is lesz nálunk ez terítéken.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére