Mátrai borzas virsli
Hozzávalók:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, lereszeljük. (tetszés szerint a kicsi vagy a nagy lyukú reszelőn) A reszelt krumplit elkeverjük a tojásokkal, a liszttel, majd belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A liszt és a tojás mennyisége attól függ, hogy mekkora a krumpli. Nem túl sűrű és nem túl híg masszát kell, hogy kapjunk.
A virsliket meghempergetjük a lisztben, majd a krumplis keverékbe mártjuk, és forró olajban kisütjük.
Kicsit nehézkes, mert a massza nem nagyon akar rajta maradni, de azért ügyeskedve megoldható.
Tejföllel, reszelt sajttal isteni. Egy finom salátával nagyon kiadós ebéd vagy vacsora.
Tipp / megjegyzés:
A mátrai borzas húst szeretjük, de nem sűrűn készítem.Ilyen módon készítve a virslit kicsit felturbózhatjuk, nálunk nagyon bejött. Tudom, sokan nem szeretik a virslit, de Norvégéiban ez olyan, mint egy nemzeti eledel, bármilyen ünnep van, akkor biztos, hogy virsli van. A család meg szereti, szóval többször is lesz nálunk ez terítéken.