Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A mazsolát beáztatom a rumba.
A rizst a tejjel, a reszelt citromhéjjal, a cukorral,a mazsolával és a vaníliás cukorral felteszem alacsony fokozaton főni.
Közben kikeverem a tojások sárgáját egy kis cukorral és amikor már megfőtt a rizs, hozzákeverem a rizses masszához.
A tojások fehérjéből kemény habot verek és óvatosan hozzáforgatom a többi hozzávalóhoz.
A masszát beleöntöm egy kicsi tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütöm. Mikor kihűlt, kiveszem a formából, felszeletelem, és baracklekvárral tálalom.
Tipp / megjegyzés:
Ez egy kicsit macerás, de megéri, mert az eredmény egy nagyon finom rizskoch lesz.