Főoldal / Desszertek / Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 2 tojás
  • 0,5 liter tej
  • citromhéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • mazsola
  • rum
  • baracklekvár
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mazsolát beáztatom a rumba.

A rizst a tejjel, a reszelt citromhéjjal, a cukorral,a mazsolával és a vaníliás cukorral felteszem alacsony fokozaton főni.

Közben kikeverem a tojások sárgáját egy kis cukorral és amikor már megfőtt a rizs, hozzákeverem a rizses masszához.

A tojások fehérjéből kemény habot verek és óvatosan hozzáforgatom a többi hozzávalóhoz.

A masszát beleöntöm egy kicsi tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütöm. Mikor kihűlt, kiveszem a formából, felszeletelem, és baracklekvárral tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Ez egy kicsit macerás, de megéri, mert az eredmény egy nagyon finom rizskoch lesz.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére