Mediterrán csirkemell burgonya chips-el
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket sózzuk borsozzuk, majd felhevített serpenyőben 2-3 ek. olajon hirtelen elősütjük, majd letesszük őket egymás mellé egy hőálló edénybe.
Minden hússzeletet megkenünk paradicsom vagy pizzaszósszal és befedjük 1-1 szelet baconnel vagy tarjával. A hagymát, a paradicsomot és a padlizsánt vékonyra felszeleteljük. A hússzeletek tetejére rétegezzük őket tetszés szerinti sorrendben úgy, hogy a rétegek közé még egy sor bacon vagy tarja szelet réteget csempészünk.
A fokhagyma gerezdeket nem hámozzuk meg csak a kés lapjával összenyomjuk őket. A húsok mellé helyezzük a tepsibe a citrom héjával is és a rozmaringgal együtt. A tepsiben lévő finomságokat enyhén megsózzuk, majd megcsepegtetjük kevés friss citromlével és olíva olajjal.
Folpackkal lefedve betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre. Az idő letelte után levesszük róla a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt megpirul.
Amíg a hús sül, a burgonyát meghámozzuk, és nagyon vékonyra szeleteljük vagy gyaluljuk. A burgonya szeleteket kiterítjük egy konyharuhára, hogy szépen leszárítsuk róluk a nedvességet, majd forró olajban kisebb adagokban kisütjük őket. Nem sózzuk meg, csak tálalásnál.
A megsült, finomságokkal megpakolt csirkemellet a burgonya chips-el és ízlés szerinti savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.