Főoldal / Szárnyas Ételek / Mediterrán zöldséges csirkecombok

Mediterrán zöldséges csirkecombok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Mediterrán zöldséges csirkecombok

Mediterrán zöldséges csirkecombok

Hozzávalók:

  • 1 db kápia paprika
  • 1 db sárga paprika (tv. vagy sárga pritamin)
  • 1,5 kg csirkecomb (lehet csontozott is)
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4 evőkanál paradicsomszósz
  • friss kakukkfű
  • 8 dkg fekete olajbogyó
  • 2 tk. só
  • 1 kk. bors
  • 1/2 dl olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben kevés olajon minden oldalán pirosra sütjük. (csak átpirítjuk nem sütjük át teljesen)

A paprikát grillen megsütjük, majd a héját lehúzzuk. A hagymát felszeleteljük.  Egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük a hagymát majd rápakoljuk az átsütött combokat.
A bort és a paradicsomszószt összekeverjük, adunk hozzá egy kevés olajat és ráöntjük a csirkére.

A felszeletelt sült paprikát, a szeletelt fokhagymát és az olívabogyókat a combok mellé pakoljuk. Megszórjuk friss kakukkfűvel majd 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percen át sütjük.

Néha megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön.

Ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Mediterrán zöldséges csirkecombok 4.17/5 (6 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére