Medvehagymás paraszt rakott krumpli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplikat és a tojásokat megfőzöm, majd megpucolom és felszeletelem.
Egy serpenyőben megpirítom a felkockázott szalonnát.
Egy hőálló edény aljára kerül a szalonna, erre rákarikázom a krumplit, majd erre a a szeletelt tojások felét, újabb krumpli karikák, majd a kolbász. Közben fűszerezek.
Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom. A tetejét meglocsolom olajjal, és ízlés szerint fűszerezem.
A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Közben lereszelem a sajtot.
30 perc elteltével kiveszem a serpenyőt, a krumplikra öntök egy kevés tejet, teszek rá vajat, rászórom a sajtot és visszateszem a sütőbe.
A kertben szedek petrezselymet, összevágom. ( természetesen jó a zöldségesnél vásárolt is )
10 perc után átváltok grillfokozatra (200 C fok), és további 10 percig pirítom.
Amikor már szép pirosas barna kiveszem, rászórom a petrezselymet.
Tálaláskor szedek a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolok rá chiliszószt annak aki szereti.
Tipp / megjegyzés:
Ma főztem (sütöttem) magamnak egy rakott krumplit. Miután még a medvehagyma korszaka van, és nem egy hagyományos ételt akartam elkészíteni, ezt találtam ki.