Elmentem!Medvehagymás zellerleves fehérborral
Hozzávalók:
- 1 db zellergumó
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 újhagyma szárával
- 4-5 levél medvehagyma
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
- 2 kocka tyúkhúsleves
- fehérbor
- olíva olaj
- füstölt sajt
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
3 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A zellergumót és a krumplit kockára, a hagymát, fokhagymát, petrezselymet apróra, az újhagymát és a medvehagymát rövid darabokra vágom A sajtot felkockázom.
Olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a zellert és a krumplit, feleresztem vízzel, fűszerezem.
Amikor majdnem kész, hozzáadom az újhagyma zöldjét és a medvehagymát, öntök bele fehérbort.
Tálalom, teszek bele sajtkockákat, hagymahajtásokat és medvehagyma levelet.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.