Meggyes boleró
Hozzávalók:A tésztához:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat, és ezzel is kihabosítom. Majd hozzáadom a tejet, és a sütőporos lisztet.
Sütőpapiros sütőlapra teszem, és 180 fokon megsütöm. (A tepsi mérete 24X22cm-es)
Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukros tejfölt, és hagyom, hogy a tészta kihűljön.
A vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral, és kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom a meggyes boleró italporokat.
Az egészet langyosra hűtöm, és a tejfölös tésztára simítom.
Hűtőbe teszem, dermedni, ha kihűlt nagyon szépen lehet majd szeletelni.
Bármilyen ízű boleró italporral elkészíthető.