Főoldal / Desszertek / Meggyes-joghurtos fagyi

Meggyes-joghurtos fagyi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes-joghurtos fagyi

Meggyes-joghurtos fagyi

Hozzávalók:

  • 6 db meggy ízű Danone joghurt (6x125g)
  • 20 dkg magozott meggy
  • 3 ek. barna cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 dl víz
  • 4 dl Hulala (v. habtejszín)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kimagozott meggyet tegyük bele egy edénybe, öntsük hozzá a vizet, majd adjuk hozzá a barna cukrot, és a vaníliás cukrot. Ezután főzzük kb. negyed óráig, majd turmixoljuk le, és hűtsük ki egészen. (mire puhára fől, a leve szinte teljesen elpárolog)

A joghurtot tegyük egy tálba, adjuk hozzá az előzőleg megfőzött, leturmixolt, és teljesen kihűtött meggyet, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a meggyes joghurthoz. Ezután tegyük be a fagyasztóba, majd fél óránként legalább kétszer-háromszor keverjük át robotgéppel, majd hagyjuk teljesen megdermedni.
Tálalás előtt kb. 20 perccel vegyük ki a fagyit a fagyasztóból, hogy kissé fellágyuljon, majd kanalazzuk fagylaltos kelyhekbe, és úgy kínáljuk.

Meggyes-joghurtos fagyi 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére