Meggyes kókuszos varázs
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a kakaós masszába forgatjuk. A tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelt tepsiben és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Amíg elkészül, megcsináljuk a krémet. A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és felforraljuk, majd belekeverjük a darabokra tördelt csokoládét is. Folyamatosan kavargatjuk, amíg elolvad, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a vaníliát és a keményítőt is belekeverjük. Felöntjük a langyosra hűtött tejjel és lassú tűzön újra főzni kezdjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
A zselatint feloldjuk 1/2 dl vízben, majd belekeverjük a krémbe. A tejszínt habbá felverjük és hozzákeverjük a hideg krémhez, majd fél órára hűtőbe tesszük. A krém felébe keverjük a lecsöpögtetett meggyet, és az alsó lapra simítjuk. Befedjük a másik lappal, eloszlatjuk rajta a maradék krémet és megszórjuk a vaníliás kókuszreszelékkel.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.