Meggyes krémes kocka
Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A liszteket a kakaóporral, szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral annyi ideig verjük, amíg jó habos lesz. majd hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, mézet, végül a kakaóporral, szódabikarbónával összekevert lisztet. Egy kb. 34×22 m-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A sütemény széleit kőrbe vágjuk, és a leeső részeket kockára daraboljuk. A meggyet lecsepegtetjük, díszítéshez teszünk félre belőle pár szemet, majd a többit össze turmixoljuk, vagy apróra vágjuk. A pudingport a cukorral, vízzel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük. A krémhez hozzákeverjük a meggyet és a kockákra darabolt tésztát.
A kihűlt tésztánkat hosszában (vagy keresztben) ketté vágjuk. Az alsó lapra elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal. Tetejét csokoládéval bevonjuk, és meggyszemekkel díszítjük.