Meggyes-mákos gombócok cukor nélkül
Hozzávalók:
A meggyszószhoz:
A gombócok forgatásához:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában főzzük meg, majd hámozzuk meg, és krumplinyomóval/villával törjük össze.
Mikor kihűlt, adjuk hozzá a tojássárgáját és a lisztet majd alaposan dolgozzuk össze.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra.
Vágjunk 5×5 cm-es téglalapokat belőle, és mindegyikbe tegyünk 2-3 szem meggyet.
Hajtsuk össze, formáljunk gombócokká.
Sós, forrásban lévő vízben főzzük ki a gombócokat. Akkor készülnek el, ha feljönnek a víz tetejére. (pár perc)
Hempergessük meg darált mákban. (Esetleg eritrit -porcukor formában tehető hozzá).
A meggyszószhoz kb. 3 marék meggyet tegyünk fel főni 1 dl vízben.
Adjuk hozzá a mézet, és a zabpehely lisztet, illetve a chia magot. Forraljuk fel.
Ha felforrt, óvatosan botmixerrel pürésítsük.
Tegyük vissza a gázra, és alacsony lángon kevergetve addig főzzük míg besűrűsödik.
A gombócokat a meggyszósszal kínáljuk.